پایگاه بسیج حضرت ولی عصر عج بهشهر

  • خاکریز پابرهنگان
    • اقتصادی
    • سیاسی
    • فرهنگی
    • مذهبی
  • کلام ولایت
  • مطالب تصویری
    • خبر تصویری
    • گالری عکس
  • شهدا
    • شهدای شاخص
  • طرح صالحین
    • پیشکسوتان
      • حلقه شهید پوریانی
    • میانسالان
      • حلقه شهیدان جدیدی
    • جوانان
      • حلقه شهید لیوانی
      • حلقه شهید نادعلیزاده
    • نوجوانان
      • حلقه شهید هاشمی
      • حلقه شهید جابری
  • بهشهر
    • اخبار بهشهر
    • اخبار مسجد و پایگاه
    • نماز جمعه
  • پیوند ها
    • حضرت امام خامنه ای (س)
    • دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله سید صابر جباری
    • دفتر امام جمعه شهرستان بهشهر
    • فرمانداری بهشهر
    • هیئت رزمندگان اسلام بهشهر
    • انجمن روایت فتح بهشهر
    • پایگاه سرلشکر شهید ابوعمار
  • ضیافت فرهنگی
    • تنها مسیر راهبرد اصلی در نظام تربیت دینی
  • ارتباط با ما
شما اینجائید:خانه » آموزش » ویژه نامه ولادت امام محمد باقر (ع)

ویژه نامه ولادت امام محمد باقر (ع)

ارسال شده توسط:مدیریت وب سایت تاریخ ارسال: فروردین ۳۱, ۱۳۹۴ در آموزش, خاکریز پابرهنگان, مذهبی ۰

برای مشاهده و دریافت تصویر زیر با کیفیت اصلی بر روی تصویر کلیک کنید

http://s4.picofile.com/file/8183642068/EMAM_BAGHER.jpg

به همین مناسب مجلسی به تاریخ ۳۰ فروردین  در مسجد حضرت ولیعصر (عج) پرپا گردیده است که در آن ذاکر اهل بیت آقای مجتبی خلیلی در وصف پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام محمد باقر (ع) ملودی خوانی کردند و در پایان از نمازگزاران محترم پذیرایی به عمل آمد

در ادامه زندگی نامه امام محمد باقر (ع) مختصرا بیان می شود و شما همراهان گرامی می توانید فایل پی دی اف زندگی نامه کامل امام محمد باقر (ع) را در انتهای همین مطلب دریافت کنید و در انتهای همین مطلب مطالب مرتبط با امام محمد باقر (ع) برای شما همراهان ارجمند قرار داده می شود تا بتوانید با بازدید از آنها به نحو احسن از این مطالب بهرمند شوید.

پیشوای پنجم حضرت امام محمد باقر (ع)

امام ابو جعفر،باقر العلوم،پنجمین پیشوای ما،جمعه‏ ی نخستین روز ماه رجب سال پنجاه و هفت هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. (۱) او را«محمد»نامیدند و«ابو جعفر»کنیه و«باقر العلوم‏»یعنی‏«شکافنده‏ ی دانش ها»لقب آن گرامی است. به هنگام تولد هاله ‏یی از شکوه و عظمت نوزاد اهل بیت را فرا گرفته بود،و همچون دیگر امامان پاک و پاکیزه به دنیا آمد.
امام باقر (علیه السّلام) از دو سو-پدر و مادر-نسبت‏ به پیامبر و حضرت علی و زهرا علیهم السلام می ‏رساند، زیرا پدر او امام زین العابدین فرزند امام حسین،و مادر او بانوی گرامی‏«ام عبد الله‏» (۲) دختر امام مجتبی علیهم السلام است.
عظمت امام باقر (علیه السّلام) زبانزد خاص و عام بود،هر جا سخن‏ از والایی هاشمیان و علویان و فاطمیان به میان می‏ آمد او را یگانه وارث آن همه قداست و شجاعت و بزرگواری می‏ شناختند و هاشمی و علوی و فاطمیش می‏ خواندند.
راستگوترین لهجه‏ ها و جذاب ‏ترین چهره ‏ها و بخشنده ‏ترین انسانها برخی از ویژگی های امام باقر علیه السلام است.
گوشه ‏یی از شرافت و بزرگواری آن گرامی را در گزارش زیر می‏ خوانیم:
پیامبر (علیه السّلام) به یکی از یاران پارسای خود«جابر بن عبد الله انصاری‏»فرمود.ای جابر! تو زنده می‏ مانی و فرزندم‏«محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب‏»را که نامش در تورات‏«باقر»است در می‏ یابی،بدان هنگام سلام مرا بدو برسان.
پیامبر در گذشت و جابر عمری دراز یافت-و بعدها روزی به خانه ‏ی امام زین العابدین آمد و امام باقر را که کودکی خرد سال بود دید،به او گفت:پیش بیا…امام باقر (علیه السّلام) آمد.
گفت:برو…
امام باز گشت.جابر اندام و راه رفتن او را تماشا کرد و گفت:به خدای کعبه سوگند آیینه‏ ی تمام نمای پیامبر است.آنگاه از امام سجاد پرسید این کودک کیست؟
فرمود:امام پس از من فرزندم‏«محمد باقر»است.
جابر برخاست و بر پای امام باقر بوسه زد و گفت:فدایت ‏شوم ای فرزند پیامبر (علیه السّلام) ،سلام و درود پدرت پیامبر خدا (علیه السّلام) رابپذیر چه او ترا سلام رسانده است.
دیدگان امام باقر پر از اشک شد و فرمود:سلام و درود بر پدرم پیامبر خدا باد تا بدان هنگام که آسمانها و زمین پایدارند و بر تو ای جابر که سلام او را به من رساندی. (۳)

دانش امام
دانش امام باقر علیه السلام نیز همانند دیگر امامان از سر چشمه‏ ی وحی بود،آنان آموزگاری نداشتند و در مکتب بشری درس نخوانده بودند،«جابر بن عبد الله‏»نزد امام باقر (علیه السّلام) می‏ آمد و از آن حضرت دانش فرا می‏ گرفت و به آن گرامی مکرر عرض می‏ کرد:ای شکافنده ‏ی علوم! گواهی می‏ دهم تو در کودکی از دانشی خدا داد برخورداری (۴).
«عبد الله بن عطاء مکی‏»می‏ گفت:هرگز دانشمندان را نزد کسی چنان حقیر و کوچک نیافتم که نزد امام باقر علیه السلام،«حکم بن عتیبه‏»که در چشم مردمان جایگاه علمی والایی داشت در پیشگاه امام باقر چونان کودکی در برابر آموزگار بود (۵).
شخصیت آسمانی و شکوه علمی امام باقر (علیه السّلام) چنان خیره کننده بود که‏«جابر بن یزید جعفی‏»به هنگام روایت از آن گرامی می‏ گفت:«وصی اوصیاء و وارث علوم انبیاء محمد بن علی بن الحسین مرا چنین روایت کرد…» (۶)
مردی از«عبد الله عمر»مساله‏ یی پرسید و او در پاسخ درماند،به سئوال کننده امام باقر را نشان داد و گفت از این کودک بپرس و مرا نیز از پاسخ او آگاه ساز.آن مرد از امام پرسید و پاسخی قانع کننده شنید و برای‏«عبد الله عمر»بازگو کرد،عبد الله گفت:اینان خاندانی هستند که دانش شان خداداد است (۷).
«ابو بصیر»می‏ گوید:با امام باقر علیه السلام به مسجد مدینه وارد شدیم،مردم در رفت و آمد بودند.امام به من فرمود:از مردم بپرس آیا مرا می‏ بینند؟از هر که پرسیدم آیا ابو جعفر را دیده‏ ای پاسخ منفی شنیدم،در حالی که امام در کنار من ایستاده بود.در این هنگام یکی از دوستان حقیقی آن حضرت‏«ابو هارون‏»که نابینا بود به مسجد در آمد.امام فرمود:از او نیز بپرس.
از ابو هارون پرسیدم:آیا ابو جعفر را دیدی؟
فورا پاسخ داد:مگر کنار تو نایستاده است؟
گفتم:از کجا دریافتی؟
گفت:چگونه ندانم در حالیکه او نور رخشنده ‏یی است (۸).
و نیز«ابو بصیر»می‏ گوید:امام باقر (علیه السّلام) از یکی ازافریقائیان حال یکی از شیعیان خود به نام‏«راشد»را جویا شد.پاسخ داد خوب بود و سلام می‏ رساند.
امام فرمود خدا رحمتش کند.
با تعجب گفت:مگر او مرده است؟
فرمود:آری.
گفت:چه وقت در گذشت؟
فرمود:دو روز پس از خارج شدن تو.
گفت:به خدا سوگند او بیمار نبود…
فرمود:مگر هر کس می‏ میرد به جهت‏ بیماری است؟
آنگاه ابو بصیر از امام در مورد آن در گذشته سئوال کرد.
امام فرمود:او از دوستان و شیعیان ما بود،گمان می‏ کنید که چشم های بینا و گوش های شنوایی برای ما همراه شما نیست و چه پندار نادرستی است!به خدا سوگند هیچ چیز از کردارتان بر ما پوشیده نیست پس ما را نزد خودتان حاضر بدانید و خود را به کار نیک عادت دهید و از اهل خیر باشید تا به همین نشانه و علامت ‏شناخته شوید.من فرزندان و شیعیانم را به این برنامه فرمان می‏دهم (۹).
یکی از راویان می‏ گوید در کوفه به زنی قرآن می‏ آموختم،روزی با او شوخی کردم،بعد به دیدار امام باقر شتافتم،فرمود:
آنکه (حتی) در پنهان مرتکب گناه شود خداوند به او اعتنا و توجهی ندارد،به آن زن چه گفتی؟ از شرمساری چهره‏ ام را پوشاندم و توبه کردم،امام فرمود:تکرار نکن (۱۰).

اخلاق امام باقر علیه السلام
مردی از اهل شام در مدینه ساکن بود و به خانه‏ ی امام بسیار می‏ آمد و به آن گرامی می‏ گفت: «…در روی زمین بغض و کینه‏ ی کسی را بیش از تو در دل ندارم و با هیچ کس بیش از تو و خاندانت دشمن نیستم!و عقیده‏ ام آنست که اطاعت‏ خدا و پیامبر و امیر مؤمنان در دشمنی با توست،اگر می‏ بینی به خانه‏ ی تو رفت و آمد دارم بدان جهت است که تو مردی سخنور و ادیب و خوش بیان هستی!»در عین حال امام علیه السلام با او مدارا می‏ فرمود و به نرمی سخن می‏ گفت.چندی بر نیامد که شامی بیمار شد و مرگ را رویا روی خویش دید و از زندگی نومید شد،پس وصیت کرد که چون در گذرد ابو جعفر«امام باقر»بر او نماز گزارد.
شب به نیمه رسید و بستگانش او را تمام شده یافتند،بامداد وصی او به مسجد آمد و امام باقر علیه السلام را دید که نماز صبح به پایان برده و به تعقیب (۱۱) نشسته است،و آن گرامی همواره چنین بود که پس از نماز به ذکر و تعقیب می‏ پرداخت.
عرض کرد:آن مرد شامی به دیگر سرای شتافته و خود چنین خواسته که شما بر او نماز گزارید.
فرمود:او نمرده است…شتاب مکنید تا من بیایم.
پس برخاست و وضو و طهارت را تجدید فرمود و دو رکعت نماز خواند و دستها را به دعا برداشت،سپس به سجده رفت و همچنان تا بر آمدن آفتاب،در سجده ماند،آنگاه به خانه‏ ی شامی آمد و بر بالین او نشست و او را صدا زد و او پاسخ داد،امام او را بر نشانید و پشتش را به دیوار تکیه داد و شربتی طلبید و به کام او ریخت و به بستگانش فرمود غذاهای سرد به او بدهند و خود بازگشت.
دیری بر نیامد که شامی شفا یافت و به نزد امام آمد و عرض کرد:
«گواهی می‏ دهم که تو حجت ‏خدا بر مردمانی (۱۲)…»
«محمد بن منکدر»-از صوفیان آن روزگار-می‏گوید:
در روز بسیار گرمی از مدینه بیرون رفتم،ابو جعفر محمد بن علی بن الحسین را دیدم-همراه با دو تن از غلامانشان-یا دو تن از دوستانش-از سرکشی به مزرعه‏ ی خویش باز می‏ گردد با خود گفتم:مردی از بزرگان قریش در چنین وقتی در پی دنیاست!باید او را پند دهم.
نزدیک آمدم و سلام کردم،امام در حالی که عرق از سر و رویش می‏ ریخت‏ با تندی پاسخم داد. گفتم:خدا ترا به سلامت‏ بدارد آیا شخصیتی چون شما در این هنگام و با این‏ حال در پی دنیا می‏ رود! اگر در این حالت مرگ در رسد چه می‏ کنی؟
فرمود به خدا سوگند اگر مرگ در رسد در حال اطاعت‏ خداوند خواهم بود زیرا من بدینوسیله خود را از تو و دیگر مردمان بی نیاز می‏ سازم،از مرگ در آن حالت‏ بیمناکم که سرگرم گناهی باشم.
گفتم:رحمت‏ خدا بر تو باد،می‏ پنداشتم که شما را پند می‏ دهم اما تو مرا پند دادی و آگاه ساختی (۱۳).

برای مطالعه کامل این مطلب می توانید pdf زندگی نامه کامل امام محمد باقر (ع) را از لینک زیر دریافت کنید

برای دیدن مطالب پر محتوای پایین برروی آنها کلیک کنید

کارتون زندگی امام محمد باقر (ع)

شناخت امام باقر

روایت امام صادق(ع) از سیره امام باقر(ع)

 مداحی میلاد امام محمد باقر (ع)

امام باقر و مرد مسیحی

تواشیح امام باقر (ع)

سیره امام محمد باقر (آیت الله سید محمد حسینی زنجانی)

مسئولیت های شیعه در آئینه کلام امام باقر

ایمان و علم در نگاه امام باقر (ع)

امام باقر (ع) و هویت بخشی به فرهنگ شیعه

راههای کنترل خشم و غضب از نگاه امام باقر

شخصیت امام باقر

سیماى اخلاقى امام باقر (ع)

پرتوی از سیره و سیماى امام محمّد باقر (ع)

سنتهای قرآنی از دیدگاه امام باقر

دعای ام داود

منابع :

۱- مصباح المتهجد شیخ طوسی ص ۵۵۷
۲- امام صادق (علیه السّلام) در باره‏«ام عبد الله‏»فرمود از زنهای با ایمان و پرهیزکار و نیکو کار بود… تواریخ النبی و الآل تستری ص ۴۷
۳- امالی شیخ صدوق ص ۲۱۱ چاپ سنگی
۴- علل الشرایع شیخ صدوق ج ۱ ص ۲۲۲ چاپ قم
۵- ارشاد شیخ مفید ص ۲۴۶ چاپ آخوندی
۶- ارشاد شیخ مفید ص ۲۴۶ چاپ آخوندی
۷- مناقب ابن شهر آشوب ج ۳ ص ۳۲۹ چاپ نجف
۸- بحار الانوار ج ۴۶ ص ۲۴۳ به نقل از خرائج راوندی.
۹- بحار الانوار ج ۴۶ ص ۲۴۳ به نقل از خرائج رواندی
۱۰- بحار الانوار ج ۴۶ ص ۲۴۷ به نقل از خرائج رواندی
۱۱- تعقیب:دعاها و ذکرهایی است که بدون فاصله پس از نماز می‏خوانند.
۱۲- امالی شیخ طوسی ص ۲۶۱ چاپ سنگی با اختصار
۱۳- ارشاد مفید چاپ آخوندی ص ۲۴۷

برچسبها
امام محمد باقرامام پنجمشکافنده دانشویژهویژه نامه ولادت امام محمد باقرپایگاه بسیج حضرت ولی عصر (عج) بهشهر
فضیلت و اعمال ماه رجب
وصیت نامه شهید فرج ا… غفاری

یک نظر بدهید

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک کنید.

جستجو

موضوعات

  • آموزش
  • احادیث روزانه
  • اخبار بهشهر
  • اخبار مسجد و پایگاه
  • اقتصادی
  • بسیج ورزش پایگاه حضرت ولیعصر(عج)
  • بهشهر
  • تنها مسیر راهبرد اصلی در نظام تربیت دینی
  • حلقه شهید جابری
  • خاکریز پابرهنگان
  • خبر تصویری
  • سیاسی
  • شهدا
  • شهدای شاخص
  • ضیافت فرهنگی
  • طرح صالحین
  • عمومی
  • فرهنگی
  • مذهبی
  • مطالب تصویری
  • نماز جمعه
  • نوجوانان
  • کلام ولایت
  1. مطالب داغ
  2. مطالب تازه
  3. نظر
  4. برچسبها
  • اولین یادواره ۱۵ شهید شامخ بسیج مسجد حضرت ولیعصر(عج)

    اولین یادواره ۱۵ شهید شامخ بسیج مسجد حضرت ولیعصر(عج)

    مهر ۳۰, ۱۳۹۳
  • شروع به کار سایت پایگاه بسیج حضرت ولی عصر (عج) شهرستان بهشهر

    شروع به کار سایت پایگاه بسیج حضرت ولی عصر (عج) شهرستان بهشهر

    شهریور ۹, ۱۳۹۳
  • زمان برگزاری یادواره شهدای مسجد حضرت ولیعصر (عج)

    زمان برگزاری یادواره شهدای مسجد حضرت ولیعصر (عج)

    شهریور ۲۰, ۱۳۹۴
  • تنظیم زمان و برنامه ریزی برای زندگی مفید : دکتر حسابی

    تنظیم زمان و برنامه ریزی برای زندگی مفید : دکتر حسابی

    شهریور ۲۲, ۱۳۹۳
  • نکات مهم و اولیه امنیت رایانه(چگونه رایانه خود را محافظت کنیم)!

    نکات مهم و اولیه امنیت رایانه(چگونه رایانه خود را محافظت کنیم)!

    شهریور ۲۱, ۱۳۹۳
  • بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان

    بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان

    آبان ۱۳, ۱۴۰۳
  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او

    پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او

    دی ۱۳, ۱۳۹۸
  • سردار حاج قاسم سلیمانی شهادت رسید

    سردار حاج قاسم سلیمانی شهادت رسید

    دی ۱۳, ۱۳۹۸
  • زمان مراسم تشییع جنازه حاج سید مومن حسینی تیرتاشی

    زمان مراسم تشییع جنازه حاج سید مومن حسینی تیرتاشی

    اسفند ۵, ۱۳۹۷
  • با نهایت تاسف حاج سید مومن حسینی تیرتاشی دعوت حق را لبیک گفت

    با نهایت تاسف حاج سید مومن حسینی تیرتاشی دعوت حق را لبیک گفت

    اسفند ۵, ۱۳۹۷
  • ﻣﺤﻤﺪﻱ : ﺳﻼﻡ ﭘﺲ ﻛﻲ ﻣﻴﺨﻮاﻳﺪ ﻋﻜﺲ ﻫﺎﻱ ﺷﻴﺮﺧﻮاﺭﮔﺎﻧﻮ اﺭﺳﺎﻝ ﻛﻨﻴﺪ. ﻋﻜﺎﺱ ﺩﻳﮕﻪ ك ﺳﺎﻳﺖ ...

  • مدیریت وب سایت : با سلام و وقت بخیر خدمت شما ان شا الله طی چند روز آینده عکس های مرا ...

  • ﻣﺤﻤﺪﻱ : ﺑﺎﺳﻼﻡ ﻭﺧﺴﺘﻪ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ. ﻋﻜﺲ ﻣﺮاﺳﻢ ﺷﻴﺮ ﺧﻮاﺭﮔﺎﻥ 24/7/94 اﺯ ﻛﺠﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﮕﻴﺮﻳ ...

  • مدیریت وب سایت : با سلام و وقت بخیر خدمت محمد ابراهیم همت عزیز ما منتظر هستیم که اطل ...

  • محمد ابراهیم : سلام خدا قوت. شما که انقدر از یادواره تعریف می کنید عکس نگرفتید که ...

ویژه پایگاه بسیج حضرت ولی عصر (عج) بهشهر شهدای پایگاه ولی عصر بهشهر پایگاه بسیج حضرت ولی عصر بهشهر امام جمعه بهشهر بهشهر امام جمعه محترم بهشهر امام جمعه محبوب بهشهر حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعربعلی جباری کلام ولایت شهید امام خمینی (ره) ستاد برگزاری نماز جمعه بهشهر نماز جمعه بهشهر ضیافت فرهنگی ولایت فقیه تحول در مسیر زندگی سیدعربعلی جباری شهادت یادواره شهدا دفاع مقدس جنگ حضرت آیت الله جباری آیت الله جوادی آملی حاج سید صابر جباری

بایگانی ماهانه

  • آبان ۱۴۰۳
  • دی ۱۳۹۸
  • اسفند ۱۳۹۷
  • بهمن ۱۳۹۷
  • دی ۱۳۹۷
  • آبان ۱۳۹۷
  • شهریور ۱۳۹۶
  • مرداد ۱۳۹۶
  • تیر ۱۳۹۶
  • فروردین ۱۳۹۶
  • دی ۱۳۹۴
  • مهر ۱۳۹۴
  • شهریور ۱۳۹۴
  • مرداد ۱۳۹۴
  • خرداد ۱۳۹۴
  • اردیبهشت ۱۳۹۴
  • فروردین ۱۳۹۴
  • بهمن ۱۳۹۳
  • دی ۱۳۹۳
  • آذر ۱۳۹۳
  • آبان ۱۳۹۳
  • مهر ۱۳۹۳
  • شهریور ۱۳۹۳

تقویم نوشته ها

اردیبهشت ۱۴۰۴
ش ی د س چ پ ج
« فروردین    
 ۱۲۳۴۵
۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲
۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹
۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶
۲۷۲۸۲۹۳۰۳۱  

آمار بازدید

  • کاربران حاضر: 1
  • بازدید امروز: 234
  • بازدیدکننده امروز: 213
  • بازدید دیروز: 67
  • بازدید کننده دیروز: 36
  • بازدید هفته: 924
  • کل بازدیدکننده‌گان: 226093
  • کل بازدیدها: 633638

ورود به سامانه

  1. رمزتان را فراموش کردید؟

اطلاعات

  • ورود
  • پیگیری نوشته‌ها باRSS
  • پیگیری دیدگاه‌ها با RSS
  • طراحی سایت ، قالب وردپرس
تمامی حقوق این پایگاه نزد پایگاه بسیج حضرت ولی عصر عج بهشهر محفوظ می باشد.   طراحی و پیاده سازی شرکت توسعه نرم افزار روناس